GARDEN HOUSE - THAM & VIDEGARD HANSSON

PROJECT:   Garden House
DESIGN:       Tham & Videgard Hansson
LOCATION:  Sodermanland, Sweden
DATE:           2008
PHOTO:        Ake E:son Lindman

PROJECT DESCRIPTION:
The client wanted a garden, the actual reason why they decided to move from their duplex apartment in central Stockholm to this country side location at lake Mälaren. Consequently we proposed a house conceived as an integrated vertical addition to the garden, where indoor and outdoor spaces gradually blend and interact.

The triangular foot print is the result of a steep slope that diagonally crosses the site. With one of the long facades facing south we also managed to eliminate a pure northern façade. This further helped the idea of plants climbing high on the oversized trellis that cover some of the windows so that in time they will become hidden within the greenery.

A double height winter garden also function as a natural pre-heating of fresh air. The roof terrace offers very long views over the nearby hills towards lake Mälaren. Construction is all wood, both structure and finishes.

CLICK IMAGES BELOW TO ENLARGE:


BOOKS RELATED TO THIS PROJECT TYPE:


1 comment:

  1. life is happiness, peace when you have a garden, thiết kế vườn rau with clean and safe, let me add another thiet ke vuon rau patterns thank you

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...